Javier Nart se suma a Roldán i abandona l'executiva de Ciutadans

L'eurodiputat ha anunciat que dimiteix, després que la cúpula del partit votara mantindre el ‘no’ a Sánchez.

Dirigents de Ciutadans, durant la reunió del Comité Executiu que la formació taronja ha celebrat aquest dilluns en la seua seu de Madrid
Dirigents de Ciutadans, durant la reunió del Comité Executiu que la formació taronja ha celebrat aquest dilluns en la seua seu de Madrid

L'eurodiputat Javier Nart ha anunciat que abandona l'executiva del partit després de perdre una votació en la qual demanava reconsiderar la postura de la formació en la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Aquesta és la segona deserció d'aquest dilluns en la cúpula de Ciutadans, pel que consideren un gir a la dreta de la formació.

Per un contundent resultat, 24 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions, Ciutadans ha ratificat que mantindrà el veto a Sánchez. La votació no estava en l'orde del dia i només estava previst ratificar l'estratègia en relació amb la investidura de Sánchez, i han sigut Luis Garicano, cap de llista de la candidatura europea, i el mateix Javier Nart, els qui han sol·licitat que es votara la ratificació del veto. 

Nart, número quatre de la llista europea, continuarà mantenint l’acta de diputat a l'Eurocambra. 

Segona dimissió 

El fins ara portaveu adjunt de Ciutadans en el Congrés i secretari de Programes i Àrees Sectorials del partit, Toni Roldán, també ha anunciat aquest dilluns la seua renúncia. Abandona el partit perquè, diu, no comparteix la nova estratègia política d'acostament a Vox empresa pel president de la formació, Albert Rivera.

També et pot interessar

stats