• VÍDEO | Joan Baldoví, de Compromís: “Rebentarem el CIS”

  Notícies Política | 16/04/2019 10:03
  À Punt NTC

  Joan Baldoví, en 'À Punt Notícies matí'

  Confiança plena. Eixa és l’actitud amb què Compromís afronta les pròximes cites electorals del 28 d’abril. Tant és així que la formació espera aconseguir amb seguretat un mínim de cinc diputats en les pròximes eleccions generals. Així ho ha assegurat en À Punt notícies el candidat al Congrés per València, Joan Baldoví. “Rebentarem el CIS”, ha assegurat, de manera que ha contradit les enquestes que assenyalen que el partit cauria de 4 a 1 o 2 diputats per València.

  Un resultat que espera que es produïsca malgrat l’avançament electoral que, segons ell, no ha beneficiat la ciutadania valenciana. “Ximo Puig va jugar eixa carta perquè pensava que beneficiaria el seus interessos electorals”. Amb tot, ha recordat que, com en un partit de futbol, “el joc no acaba fins al minut 90”. I per això, confia en els últims dies de campanya. “En l’última setmana poden passar moltes coses”, ha assegurat.

  El principal repte és la reforma del finançament autonòmic, una petició que Baldoví ha assenyalat que es mantindrà “des del dia u”. A més, la seua formació demanarà que siga amb caràcter retroactiu i que es condone el deute que arrossega la Comunitat Valenciana que, segons ha apuntat, es menja una quarta part del pressupost autonòmic. “És el pitjor finançament de l’Estat; tenim la hipoteca, però no el pis”.

  La manca de pressupost com a conseqüència del sistema de finançament actual és una de les causes, segons ha assenyalat Baldoví, per les quals encara hi ha xiquets i xiquetes que estudien en barracons. No obstant això, el candidat de Compromís ha assegurat que la quantitat d’alumnes que han estudiar en aquestes instal·lacions “s’ha reduït a la meitat”. Baldoví afig: “Gestionem el 75% dels temes socials i reben només el 25% del que necessitem”.

  Un “divendres social” de la taronja

  Joan Baldoví ha fet referència a la problemàtica que viu el sector dels cítrics valencià, i ha assegurat que ha trobat a faltar un “divendres social” de la taronja, a favor dels agricultors valencians. De la mateixa manera, ha reivindicat la posició del seu partit respecte a la xilel·la, i ha comentat que la seua formació ha sigut l’única que ha demanat un pla estatal de lluita contra aquesta epidèmia.