Joan Ribó: “Ningú té cap competència assignada, de moment, perquè partim de zero”

L'alcalde de València en funcions adverteix que reorganitzarà la casa consistorial i que no es mantindran les regidories anteriors.

Ribó aposta per organitzar l'Ajuntament perquè guanye en eficàcia i després assignar les competències | ÀP
Ribó aposta per organitzar l'Ajuntament perquè guanye en eficàcia i després assignar les competències | ÀP

Joan Ribó, cap de llista per Compromís, repetirà amb tota probabilitat com a alcalde de l'Ajuntament de València. El 27% de l'electorat ha avalat la seua gestió al capdavant del govern de la Nau, un percentatge que valora positivament. 

“Queda clar que la majoria de valencians i valencianes dona suport a la política de transformació de la ciutat en un sentit progressista, de solidaritat i sostenibilitat, encara que una de les tres formacions ha desaparegut de l'Ajuntament”, ha assegurat Ribó. 

Després d'un dia de descans, ara cal posar-se a treballar en la reedició d'un govern de la Nau, tot i que, com ha dit en una entrevista en Les notícies del matí, no ha parlat encara amb la cap de llista socialista, Sandra Gómez. Té clar que el nou executiu local serà semblant a l'anterior i posarà en marxa allò que en la legislatura passada no s'ha pogut fer, a més de projectes nous. 

L'alcalde de València ha deixat clar que ara Compromís i el PSPV han de negociar perquè “és evident que cadascú té el seu programa”. Ribó aposta per organitzar l'Ajuntament perquè guanye en eficàcia i després assignar les competències. “Ningú té cap competència assignada, de moment, perquè partim de zero”, ha destacat, i ha aclarit, així mateix, que s'han de tornar a negociar les regidories.

Una actitud “reivindicativa”

Una de les prioritats de l'alcalde és reunir-se tant amb el Consell com amb el govern central per a posar damunt la taula els temes pendents que necessiten solució al més prompte possible; entre d'altres, el soterrament de les vies, el pagament del deute de la Marina [https://apuntmedia.es/va/noticies/eleccions-2019/puig-si-hi-ha-un-govern-progressista-a-espanya-se-saldara-el-deute-de-la-marina-de-valencia] i el contracte programa. “L'alcalde de València tindrà una actitud reivindicativa tant davant la Generalitat com de l'Estat”, ha advertit. 

El “bloc constitucionalista” de Català

Preguntat sobre la proposta plantejada per la cap de llista popular, María José Català, al PSPV i Cs que donen suport a la seua investidura si volen “fer un bloc constitucionalista” per a evitar així que Ribó repetisca en el càrrec, el líder de Compromís contesta. “Em sembla un despropòsit”, ha dit, i li ha demanat “un poquet de seny, un poquet de trellat i un poquet de respecte”, ha afegit molt molest. 

Així mateix, ha dit que defensa la Constitució de forma sistemàtica i ha criticat que el Partit Popular “no defensa tota la Constitució, sinó la que l'interessa”.

També et pot interessar

stats