Jordi Cuixart i Carme Forcadell tanquen els interrogatoris dels acusats en el juí del ‘procés’

En la tercera setmana de juí arriba el torn dels testimonis, entre ells, Mariano Rajoy.

VÍDEO | Jordi Cuixart i Carme Forcadell tanquen els interrogatoris dels acusats en el juí del ‘procés’

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell tanquen aquest dimarts els interrogatoris dels dotze acusats en el judici del procés al Tribunal Suprem. Els pròxims dies arribarà el torn dels primers testimonis, entre ells l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Cuixart i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez són els processats que més temps fa que estan a la presó, des del 16 d'octubre del 2017. Són considerats els "promotors" del procés independentista per les acusacions, que atribueixen a totes dues associacions un "paper clau" com a instrument de pressió a l'estat espanyol.

Pel que fa a Forcadell, que es troba a la presó des del mes de març del 2018, també se li adjudica el títol de "promotora" com a principal representant del poder legislatiu a Catalunya. Sota la seua presidència, la Mesa del Parlament va donar llum verda a la tramitació de les denominades lleis de desconnexió de l'Estat i va permetre la votació de la declaració unilateral d'independència (DUI). 

El Suprem ajorna la fase testifical

Els llargs interrogatoris als processats van portar el Suprem a retardar la fase testifical a dimecres, jornada en què estan citats, juntament amb Rajoy, l’exvicepresidenta de l’executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría i l'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Hauran d'explicar els passos fets pel govern d’Espanya davant el procés independentista català, la intervenció dels comptes de la Generalitat de Catalunya i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per a convocar eleccions i que cessara el govern autonòmic català.

Dimecres també compareixen el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; l'expresident del govern català Artur Mas; el diputat d'Esquerra Republicana Joan Tardà; l’excoordinadora general de PDeCAT Marta Pascal; l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, i els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguan i Antonio Baños.

També et pot interessar

stats