Jorge Rodríguez renuncia a la presidència de la Diputació i delega les seues funcions com a alcalde d'Ontinyent

Rebeca Torró substituirà Rodríguez en l’alcaldia d'Ontinyent.

Jorge Rodríguez en la compareixença en què ha presentat la dimissió com a president de la Diputació de València

Jorge Rodríguez ha dimitit aquest matí com a president de la Diputació de València després de la seua detenció dins de  l'operació Alqueria. Rodríguez ha explicat que deixa el càrrec “amb la consciència tranquil·la” i segur de la seua innocència.  “Ni jo ni el meu equip hem clavat mai la mà. Deixe la institució en bones mans, com les de Toni Gaspar Ramos", ha comentat. L'expresident de la Diputació també ha anunciat que deixa l'acta de diputat provincial. Poc després, també ha comunicat que delegarà temporalment les seues funcions com alcalde d'Ontinyent a Rebeca Torró, primera tinent d'alcalde d'Ontinyent i directora general d'Habitatge, que també ocuparà la seua acta de diputat. 

En un termini de deu dies se celebrarà un ple per a confirmar la dimissió de Jorge Rodríguez i l'entrada de la seua substituta. Posteriorment haurà de celebrar-se un altre ple per a triar el nou president de la Diputació de València. Els grups parlamentaris hauran de decidir si donen suport al candidat presentat per el PSPV, Toni Gaspar Ramos, qui passaria a ocupar la presidència de la institució. 

Rodríguez va ser detingut dimecres passat per suposades contractacions irregulars en l'empresa Divalterra. També van detindre i van posar en llibertat l'endemà cinc persones més. Entre elles, el cap de gabinet de l'encara president de la Diputació, Ricard Gallego, que ha explicat en el seu compte de Facebook que durant els escorcolls un policia li va dir que els havien ordenat accelerar l'operació i que es va mostrar estranyat per la rapidesa del partit a "carregar-se" el seu cap.  

Jorge Rodríguez va ser suspés de militància del PSOE i com a portaveu del PSPV quasi immediatament després de tindre lloc la detenció. Els últims dies s'han conegut diferents reaccions sobre la situació de l'alcalde d'Ontinyent. De fet, nou agrupacions comarcals del PSPV hi han fet pinya i han demanat que se li retorne la condició de militant del partit socialista i que se'l mantinga en el càrrec fins que s'alce el secret de sumari.

Tots els partits polítics s'hi han pronunciat.

També et pot interessar

stats