Jorge Rodríguez, rebut entre aplaudiments a l'Ajuntament d'Ontinyent mentre el PSPV el suspén de militància

El president de la Diputació de València proclama la seua innocència i diu que està "abolutament tranquil".

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha sigut rebut entre aplaudiments a l'Ajuntament d'Ontinyent
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha sigut rebut entre aplaudiments a l'Ajuntament d'Ontinyent

Un centenar de treballadors de l'Ajuntament d'Ontinyent han rebut entre aplaudiments aquest migdia l'encara alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, a les portes del consistori, després que haja sigut posat en llibertat amb càrrecs ahir dijous.

El també president de la Diputació de València ha arribat al municipi aquest divendres després d'haver comparegut davant del jutge en el marc del cas Alqueria i, com a conseqüència, d'haver sigut suspés de militància en el PSPV.

Les diligències, declarades secretes pel jutjat d'instrucció número 9 de València, estan obertes per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics, després d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València sobre possibles irregularitats en la contractació de personal de direcció en l'empresa pública de la Diputació Divalterra. A més de Rodríguez, el jutge investiga altres cinc persones, entre les quals es troben el seu cap de gabinet, Ricard Gallego, i el cogerent de Divalterra, Xavier Simón.

Davant de la detenció, Jorge Rodríguez ha defensat la seua innocència i ha qualificat de "desproporcionada" l'actuació policial desenvolupada arran de l'operació Alqueria. 

Suspesos de militància

Segons han indicat a Efe fonts del partit, la suspensió de militància, tant del president de la Diputació com del cap de gabinet i del cogerent de Divalterra, es tracta d'un tràmit ordinari que li correspon aplicar a la direcció nacional i que va ser notificat aquest dijous al PSPV-PSOE.

El secretari general de la formació, Ximo Puig, ha justificat la decisió perquè "calia actuar amb absoluta determinació", encara què s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar la detenció i posada en llibertat de l'alcalde d'Ontinyent. "Confie en la justícia i en el fet que les mesures excepcionals que es van prendre des del punt de vista judicial han de tindre alguna explicació", ha dit.

Amb ell ha coincidit la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, qui durant la roda de premsa posterior al ple del Consell ha afirmat que dóna per fet que en un estat de dret les operacions "són proporcionades" a la "gravetat" dels fets investigats. 

Puig també ha confirmat que ha parlat amb Rodríguez, a qui ha trobat "absolutament tranquil" en tot moment. Per això, el president de la Generalitat ha defensat la honradesa i honestedat de l'alcalde d'Ontinyent: "Ell és conscient que és innocent de qualsevol activitat il·lícita", ha assegurat. 

Sobre la proposta de Toni Gaspar, actual vicepresident de la Diputació de València, per a ocupar la presidència de la corporació provincial en substitució de Jorge Rodríguez, Ximo Puig s'ha mostrat confiat que comptarà amb l'aprovació del partit. 

També et pot interessar

stats