Jornada clau per al futur de Torra com a parlamentari

S'espera que el Parlament català es pronuncie aquest dilluns sobre l'acta de diputat del president de la Generalitat de Catalunya.

Jornada clau per al futur de Torra com a parlamentari
Jornada clau per al futur de Torra com a parlamentari

Aquest dilluns es presenta una jornada de tensió política en el Parlament de Catalunya. El ple constatarà si el president Quim Torra continua com a diputat, després que el Tribunal Suprem ordenara complir l'orde de la Junta Electoral Central (JEC) i ratificara que el president català havia perdut l'acreditació parlamentària encara que no hi haja una sentència ferma sobre la seua inhabilitació.

Per la seua banda, Torra sosté que cal una sentència ferma del Suprem, mentre que la Junta Electoral de Barcelona, a instàncies de la JEC, va donar divendres passat 48 hores perquè el Parlament comunique el nom del substitut.

Si no hi ha resposta oficial, la Junta Electoral preveu atorgar l'acta d'ofici al següent de la llista de Junts per Catalunya. En cas de ser així, Torra podria continuar com a president de la Generalitat de Catalunya tot i perdre la condició de diputat.

De vesprada, hi ha programada una sessió de la cambra catalana on s'ha de fer efectiu el canvi.

També et pot interessar

stats