José María Corbín queda lliure per disminuir “notablement” el risc d’alterar proves

L’advocat va ser detingut per la seua implicació en el cobrament de comissions a contractistes municipals.

José María Corbín en imatge d'arxiu
José María Corbín en imatge d'arxiu

Un jutjat de València ha decretat la posada en llibertat del cunyat de l’exalcaldessa de la ciutat Rita Barberà, José María Corbín, perquè ha disminuït “notablement” el risc de destruir proves. L’advocat va ser detingut per la seua suposada implicació en el cobrament de comissions a contractistes municipals

Fonts judicials han indicat que en l’acta dictada aquest dimarts, la titular del jutjat d’instrucció número 13 argumenta que la seua posada en llibertat no pot afectar el fet que es trobe a la disposició de la justícia quan el requerisquen, per la qual cosa li ha retirat el passaport i haurà de comparéixer el primer i el tercer dijous de cada mes.

Corbín va ingressar a la presó provisional, comunicada i sense fiança el 3 d’abril en el marc de l’operació Assut, en la qual l’advocat està considerat com “el principal implicat”, mentre que el seu soci Diego Elum, també detingut en aquesta operació, va ser posat en llibertat provisional amb mesures cautelars.

La causa, que està declarada secreta, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d’influències. En l’operació també figuren com a investigades la dona de Corbín i germana de Barberà, Asución Barberà, i les seues tres filles.

Deneguen la personació de l’Ajuntament en la causa

A més, aquest dimarts la titular del jutjat d’instrucció número 13 de València ha denegat la personació de l’Ajuntament de València com a acusació particular en el cas Assut. La jutgessa ha pres aquesta decisió amb el suport del fiscal anticorrupció, “en la mesura que en aquesta causa, que és secreta, no apareixen indicis de lesió dels interessos de l’Ajuntament de València”. 

També et pot interessar

stats