Josep Vicent Boira, nou comissionat del desenvolupament del corredor mediterrani

València acollirà una delegació permanent per al seguiment i coordinació del corredor mediterrani.

Josep Vicent Boira, nomenat com a comissionat del desenvolupament del corredor mediterrani | À punt NTC
Josep Vicent Boira, nomenat com a comissionat del desenvolupament del corredor mediterrani | À punt NTC

Josep Vicent Boira, secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha sigut nomenat pel govern central, en coordinació amb la Generalitat, com a comissionat del desenvolupament del corredor mediterrani.

La delegació del govern a la Comunitat Valenciana ho ha anunciat en un comunicat, després de la reunió de treball entre el delegat del Govern, Joan Carles Fulgencio, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. Ha explicat també que després de la trobada entre el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat s'ha acordat fixar a València una delegació permanent per al seguiment i coordinació del corredor mediterrani, "una infraestructura prioritària per al Govern d'Espanya i la Generalitat".

Com ha recordat Fulgencio, aquest dimarts el ministre Ábalos es va reunir amb la comissària europea de Transport, que es va comprometre a estudiar la inclusió en el Reglament CEF (el mecanisme per connectar Europa) de la connexió del corredor mediterrani amb l'eix cantàbric i atlàntic.

Boira és catedràtic de Geografia Humana en la Universitat de València i professor en el departament de Geografia. Va ser premi extraordinari de llicenciatura el 1986 i premi extraordinari de doctorat el 1992, i ha sigut professor visitant en la Universitat de Miami.

És autor de diferents llibres relacionats amb la realitat urbana de la ciutat de València, ha col·laborat amb la Cambra de Comerç de València i l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE). A més, ha fet treballs relacionats amb el territori i l'economia valenciana i l'eix mediterrani.

També et pot interessar

stats