Els polítics independentistes presos ingressen en centres penitenciaris catalans

Junqueras, Romeva, Cuixart, Sánchez, Forcadell i Bassa han sigut traslladats des de Madrid a presons de Girona i Barcelona.

Grups de simpatitzants i CDR donen la benvinguda als polítics acordonats per efectius dels Mossos d'Esquadra
Grups de simpatitzants i CDR donen la benvinguda als polítics acordonats per efectius dels Mossos d'Esquadra / Susanna Sáez (Efe)

Sis dels polítics independentistes presos deprés del referèndum del passat 1 d'octubre es troben ja en presons catalanes. 

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa han arribat a les 16:15 hores de la vesprada a la presó de Puig de les Basses, a l'Alt Empordà, des del centre penitenciari de dones d'Alcalá de Henares, a Madrid, on han passat els últims mesos.

Poc abans, a les 13:27 hores, ingressaven a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, a la comarca del Bages, l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras, l'exconseller Raül Romeva, el diputat de JxCAT i exlíder de l'ANC Jordi Sánchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Els quatre han viatjat des de la penitenciaria d'Estremera de Madrid en un trajecte de més d'un dia amb escales a la presó de Zuera (Saragossa) on han fet nit, i a la presó barcelonina de Brians 2, on s'ha completat una parada tècnica.

Mostres de suport a les portes de les presons

Els sis polítics catalans han sigut rebuts a les portes dels centres penitenciaris entre mostres de suport de desenes de familiars i simpatitzants, alguns dels quals han estat convocats pels anomenats comitès de defensa de la república (CDR).

També et pot interessar

stats