Echávarri nega venjança en l'acomiadament de la cunyada de Barcala però admet haver-se confós amb "els temps"

L'Audiència jutja l'exalcalde d'Alacant, per a qui la Fiscalia demana deu anys d'inhabilitació, pel despatxament de la treballadora municipal.

VÍDEO | Echávarri nega venjança en l\'acomiadament de la cunyada de Barcala però admet haver-se confós amb \"els temps\"

L'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri (PSOE) seu al banc dels acusats per a ser jutjat per un suposat delicte de prevaricació en ordenar l'acomiadament irregular el 2017 d'una treballadora municipal, cunyada de l'aleshores portaveu del PP i alcalde actual de la ciutat, Luis Barcala.

En la seua declaració, Echávarri ha negat que ordenara l'acomiadament per venjança. Segons ha al·legat, la funcionària estava en situació irregular, perquè estava treballant en un lloc per al qual no estava contractada, i diu que va ordenar el despatxament per por d'una nova denúncia. El PP havia dit només uns dies abans que anava a denunciar-lo pel fraccionament de 25 contractes en la Regidoria de Comerç, cas pel qual ha sigut finalment condemnat a huit anys i mig d'inhabilitació. Tot i això, ha admés que es va "confondre" amb "els temps" pel rebombori "polític i mediàtic" que es va generar després. 

Quan ha arribat a l'Audiència d'Alacant, l'exalcalde no ha volgut fer cap declaració. Segons ha explicat a la multitud de mitjans de comunicació que l'esperaven a la porta del jutjat, no els atendrà "ni en entrar, ni en exir, ni en acabar [el juí], ni quan isca la sentència". 

En la sessió d'aquest dimecres han declarat també els tres funcionaris de l'Ajuntament d'Alacant que van elaborar l'informe de l'acomiadament, i han dit que va ser directament l'alcalde qui va ordenar la destitució. Segons han afirmat, desconeixien els motius del despatxament fins que van revisar la vida laboral de la funcionària interina, que confirmava que es trobava en una situació irregular des de feia deu anys, en estar excercint un treball per al qual no havia sigut contractactada. 

En aquesta primera sessió també ha declarat el que era regidor de Recursos Humans en aquell moment, Carlos Giménez, qui ha dit que pensava que hi havia un informe previ que avalava l'acomiadament, però que ell no el va veure mai. El juí continuarà aquest dijous amb la declaració de la funcionària despatxada.

La Fiscalia demana per a Echávarri una pena de deu anys d'inhabilitació després de considerar que va acordar el comiat de la treballadora com a represàlia contra Barcala, després que aquest presentara una denúncia per un suposat fraccionament de contractes menors, que va donar origen a l'anomenat cas Comerç.

Aquest cas va precipitar la dimissió del socialista a l’abril del 2018. En el posterior ple d'investidura, el PSPV no va aconseguir tindre més suports per a arribar a la majoria absoluta de la corporació i Barcala, candidat del partit més votat, es va convertir en el nou alcalde.

Echávarri ja ha sigut condemnat pel cas Comerç a una pena de huit anys i sis mesos d'inhabilitació, tot i que ha recorregut contra la sentència al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana després d'al·legar que no hi va haver el fraccionament que se'ls atribueix.

També et pot interessar

stats