L'exèrcit ja està desplegat en 14 ciutats espanyoles

El Jemad confirma que tots els mitjans sanitaris de Defensa estan a disposició del Ministeri de Sanitat.

Dispositiu de la UME davant de l’estació de tren València Joaquim Sorolla
Dispositiu de la UME davant de l’estació de tren València Joaquim Sorolla / Europa Press

L'exèrcit espanyol continua desplegant-se per tot el país per a contribuir a la contenció del Covid-19. El cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, ha comparegut hui acompanyat dels tècnics dels altres tres ministeris implicats en la lluita contra el virus per a explicar que l'exèrcit està plenament dedicat a la lluita contra el virus.

La Unitat Militar d'Emergències està desplegada ja en 14 ciutats, entre les quals, València, el Port de Sagunt o Paterna. La missió de la coneguda com operació Balmis és atendre les demandes de les autoritats sanitàries i d'Interior per a col·laborar en la desinfecció de zones com ara estacions o mercats i altres llocs susceptibles de patir aglomeracions de persones. En total, són 1.100 efectius els que estan treballant.

Pel que fa a la seua acció a la Comunitat Valenciana, hui mateix, els militars desinfecten infraestructures crítiques de la ciutat de València com ara l'aeroport, estacions de metro o estacions ferroviàries. Aquestes tasques les fan en coordinació amb la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana.

Desplegament “sense distincions geogràfiques”

Al llarg de la jornada, l’UME ampliarà el seu desplegament a altres capitals “sense distincions geogràfiques”, segons va explicar anit la ministra de Defensa, Margarita Robles. A primera hora d’aquest dilluns ja estan desplegats 110 militars a les comarques centrals. A Madrid, on es registra el major nombre de persones afectades, es troben 123 efectius, mentre que en altres municipis com Getafe, Pozuelo de Alarcón, Majadahonda o Parla treballen 116 militars més.

També et pot interessar

stats