La comunitat educativa aprova 122 esmenes a l'avantprojecte de la llei orgànica d'educació

El PP presentarà un projecte de reforma de la llei educativa alternatiu al presentat per Celaá.

La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa
La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa / Arxiu (Efe)

El ple del Consell Escolar de l'Estat ha aprovat 122 esmenes a l'avantprojecte de reforma de la Llei orgànica d'educació (LOE) que prepara el govern espanyol, i que pretén derogar la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), aprovada pel PP el 2013.

Les 122 esmenes aprovades, que s'incorporaran a l'informe de la ponència que remetrà aquest òrgan consultiu al ministeri d'Isabel Celaá, formen part de les 551 presentades pel conjunt de la comunitat educativa a l'avantprojecte de reforma. Precisament aquest dimecres la ministra presentarà el document a les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d'Educació.

El Consell Escolar de l'Estat és l'òrgan de participació dels sectors relacionats més directament amb el món educatiu, i l'integren representants de les comunitats autònomes, sindicats d'ensenyament, patronals, organitzacions de pares d'alumnes i estudiants o d'estudiants. La principal tasca que tenen és dictaminar els projectes de normes en matèria educativa, que haja d'aprovar el parlament, el govern central o el titular del Ministeri d'Educació.

El PP presentarà una reforma alternativa

El Partit Popular presentarà en les pròximes setmanes un projecte de reforma de la llei educativa alternatiu al text en què treballa el govern central. Amb aquest text pretenen "donar resposta a les necessitats del sistema educatiu espanyol" amb propostes com reforçar l'alta inspecció i garantir que l'estat coordine l'educació de les comunitats autònomes.

Segons els populars, l'avantprojecte de reforma de la llei educativa socialista és una reforma "ideològica" que "no respon a les necessitats del sistema educatiu espanyol" i que s'ha elaborat "al marge de la comunitat educativa".

També et pot interessar

stats