La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més persones acusades per corrupció

El 83 per cent de les sentències per corrupció dictades a Espanya són condemnatòries.

La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més persones acusades per corrupció
La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més persones acusades per corrupció

La Comunitat Valenciana, entre les autonomies amb més persones acusades per corrupció. Així ho assenyalen dades del Consell General del Poder Judicial del segon semestre d'enguany. També s'apunta que el 83 per cent de les sentències per corrupció dictades per tribunals espanyols són condemnatòries. De fet, en els període entre abril i juny, de les trenta sentències en procediments de corrupció, vint-i-cinc van ser totalment o parcialment condemnatòries.

La informació que ofereix el repositori correspon a la denominada corrupció pública, en entendre el CGPJ que és la que més alts índexs de preocupació causa en la ciutadania. Per això les dades que reflecteix tenen com a subjectes actius funcionaris públics, governants i polítics en l'exercici dels seus càrrecs. A més un dels elements delictius és l'afectació de diners públics, una realitat que té relació tant amb la corrupció administrativa com amb la política.

Es tracta de delictes de prevaricació urbanística, prevaricació administrativa, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, suborn, tràfic d'influències, malversació, fraus i exaccions il·legals, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l'exercici de la seua funció i corrupció en les transaccions comercials internacionals. Per comunitats, Múrcia encapçala el nombre de persones físiques acusades, seguida de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats