La coordinadora d'EUPV obri la roda de compareixences a les Corts pel cas Taula

Rosa Pérez Garijo, denunciant de la trama, espera que la investigació servisca per a determinar responsabilitats judicials i polítiques.

La coordinadora d'EUPV, durant la declaració a les Corts
La coordinadora d'EUPV, durant la declaració a les Corts

La coordinadora d'Esquerra Unida pel País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, obri aquest dilluns la ronda de compareixences a la comissió encarregada d'investigar la contractació de la Generalitat amb l'entramat del cas Taula. Garijo va ser qui denuncià el cas, una presumpta trama de corrupció que afecta l'Ajuntament de València, la Diputació i Ciegsa, l'empresa pública constructora de col·legis en què hi ha vora tres milions d'euros presumptament saquejats.

"Jo espere que, a banda de les responsabilitats judicials, aquesta comissió servisca per a depurar responsabilitats polítiques", ha afirmat Pérez Garijo durant una entrevista a À Punt NTC Matí, qui no descarta que en un futur s'amplie el nombre d'implicats. Després de més de quatre anys de la primera denúncia del cas Taula, que n'acumula un total de set, és la primera vegada que es mostren aquestes acusacions fora de la seu judicial. "Hui venim a les Corts a posar a disposició de la comissió totes les denúncies", ha explicat.

Durant la sessió d'aquest dilluns també declararan la periodista Loreto Ochando i el periodista Juan Nieto, d'À Punt Directe. 

Està previst que comparega en pròximes sessions la cúpula dels últims governs del PP a la Comunitat Valenciana, amb Francisco Camps i Alberto Fabra al capdavant. A la cambra autonòmica també estan citats, entre altres, l'expresident de la Diputació, Alfons Rus, l'exsecretari general del Partit Popular, Ricardo Costa, o l'exconseller Rafael Blasco.

També et pot interessar

stats