La fiscalia demana arxivar la causa del finançament del PSPV entre 2007 i 2011

Sol·licita el sobreseïment del contracte de publicitat concedit pel Ministeri d'Habitatge a Crespo Gomar per un import de 126.000 euros.

L’exgerent d'una de les empreses presumptament implicades, Alberto Gomar, en una compareixença judicial
L’exgerent d'una de les empreses presumptament implicades, Alberto Gomar, en una compareixença judicial / Efe

La fiscalia ha sol·licitat arxivar la causa de finançament irregular del PSPV entre 2007 i 2011. D’aquesta manera, s’uneix a la tesi de l’Advocacia General de l’Estat, que ja va demanar el sobreseïment de la causa en no apreciar delicte en l’adjudicació d'un contracte de publicitat concedit pel Ministeri d'Habitatge a Crespo Gomar entre 2009 i 2012 per un import de 126.000 euros.

Així ho ha demanat la fiscalia a la jutgessa que investiga les presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit a Crespo Gomar, agència que està sent investigada pel presumpte finançament il·legal al PSPV. La instrucció, a finals d’agost, va ser declarada complexa i se'n va ampliar la durada 18 mesos més.

La titular del jutjat d’instrucció número 24 de Madrid, Mercedes Pérez Barrios, investiga alts càrrecs de l’expresident del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, en el Ministeri d’Habitatge i funcionaris d'aquest departament, per presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics.

Entre aquests destaquen el que va ser cap de gabinet de l'exministra Beatriz Corredor, Nicolás Mateos; la cap de premsa, Eva Cuesta i l’exsubsecretari del Ministeri i expresident de l'Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes), Marcos Vaquer.

Es dona la circumstància que la magistrada instructora va declarar complexa aquesta causa el 31 d'agost, acceptant la petició de la fiscal sobre allargar fins a un any i mig més la instrucció a causa de "les especials característiques dels fets punibles, el nombre d'investigats, així com el resultat de diligències ja acordades, que fan previsible que la causa no puga concloure's en el termini de sis mesos".

El jutjat d'instrucció número 24 va començar la investigació després de rebre la inhibició d'un jutjat valencià, que va començar a estudiar la causa per un informe de la Policia Nacional sobre un suposat finançament irregular dels partits polítics entre els anys 2007 i 2011.

Els investigadors expliquen que la societat Crespo Gomar va facturar serveis al PSPV dels pagaments del qual es feien càrrec altres empreses, fonamentalment constructores, mitjançant una presumpta falsificació de factures.

També et pot interessar

stats