La Fiscalia demana entre 4 i 7 anys de presó per als caps de la trama urbanística de Llíber

Propossa 8 anys d'inhabilitació per a l'alcalde en funcions i actual candidat del PP José Juan Reus.

En imatge, l'Ajuntament de Llíber
En imatge, l'Ajuntament de Llíber / Google

La Fiscalia sol·licita penes d'entre 4 i 7 anys de presó per als presumptes caps de la trama de les cases il·legals de Llíber (Marina Alta), als quals acusa de construir, consentir i tractar de donar aparença de legalitat a 292 habitatges edificats en sòl rústic del municipi amb la finalitat d'"obtindre un benefici econòmic". Es tracta de cinc promotors i l'arquitecte municipal, als quals considera responsables dels delictes d'estafa i contra l'ordenació del territori.

La causa s'estén contra 13 acusats, entre els quals també figura l'exalcalde del municipi, el popular José Juan Reus, que en el moment dels fets era regidor, i es manté com a candidat per a les eleccions municipals del 26 de maig. 

També s'investiga cinc regidors de la corporació municipal de PP i de PSPV, que van aprovar la concessió de permisos per a tractar de regularitzar aquells immobles entre els anys 1999 i 2003; com també a la secretària municipal, per no emetre cap informe advertint de la il·legalitat dels permisos.

El jutjat d'instrucció número 2 de Dénia va ordenar el febrer passat l'obertura de juí oral contra els processats, que seuran al banc dels acusats a l'Audiència Provincial en una vista encara pendent de data.

Llicències urbanístiques a canvi de suborns

En l'escrit de qualificació inicial, la Fiscalia explica que els cinc empresaris van promoure la construcció d'immobles sobre sòl no urbanitzable i els van vendre a compradors estrangers per preus superiors als 150.000 euros, després de concertar-se amb l'arquitecte municipal per a fabricar informes favorables i donar "aparença de legalitat" a canvi de suborns.

Després de la concessió dels permisos, almenys un dels promotors va entregar a l'aleshores alcalde, José Mas (PP), un vehicle Mercedes, més 10.000 euros per l'autorització de la línia elèctrica i 3.000 més per cada llicència aprovada, segons el ministeri públic.  

8 anys d'inhabilitació per a l'alcalde

La Fiscalia demana 6 anys de presó per delictes de suborn i contra l'ordenació del territori per a Mas i 8 d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per a la resta de regidors, inclòs l'alcalde en funcions i actual candidat del PP a l'alcaldia Juan José Reus. 

També et pot interessar

stats