La fiscalia investiga si Ortega Smith, de Vox, va cometre un delicte d'odi per unes declaracions sobre els musulmans

Una associació porta al ministeri públic unes afirmacions "amb contingut altament islamòfob" pronunciades en un míting a València.

Efe
Efe

La Fiscalia de València ha obert diligències d'investigació per un possible delicte d'odi que hauria comés el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, per unes declaracions sobre la comunitat musulmana que va fer en un míting polític a la ciutat de València el passat mes de setembre. La investigació sorgeix d'una denúncia interposada contra Ortega Smith per Musulmans contra la Islamofòbia en considerar que les seues paraules "fomenten la creació d'una atmosfera de temor i rebuig cap a les comunitats musulmanes".

El col·lectiu va traslladar al ministeri públic aquestes afirmacions, que estan arreplegades en un vídeo publicat al canal de Youtube de la formació d'extrema dreta en què es reprodueix el míting celebrat al Casino d'Agricultura de València. En les imatges es pot sentir com el líder de Vox diu: "L'enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur, s'anomena invasió islamista".

Els denunciants consideren que les declaracions "són rotundament falses", tenen un "contingut altament islamòfob" i "atempten contra la convivència i la pau social".

També et pot interessar

stats