La Fiscalia manté l'acusació contra Griñán i Chaves en el juí dels ERO

Demana 6 anys de presó per a José Antonio Griñán, expresident de la Junta, i 10 anys d'inhabilitació per al seu antecessor, Manuel Chaves.

La fiscalia demana deu anys d'inhabilitació per a l'expresident Manuel Chaves per pressumpte delicte de prevaricació | Jesús Prieto (EUROPAPRESS)
La fiscalia demana deu anys d'inhabilitació per a l'expresident Manuel Chaves per pressumpte delicte de prevaricació | Jesús Prieto (EUROPAPRESS)

Després de mesos de juí i declaracions, la Fiscalia Anticorrupció manté l'acusació contra 21 dels 22 alts càrrecs de la Junta d'Andalusia processats per la peça política del cas ERO. Entre ells, els expresidents José Antonio Griñán i Manuel Chaves. Així mateix, retira els càrrecs contra l'exsecretari d'Hisenda, Antonio Estepa. 

La Fiscalia Anticorrupció manté la petició de 10 anys d'inhabilitació per a l'expresident de la Junta Manuel Chaves per prevaricació en el juí dels ERO, i de 6 anys de presó i 30 d'inhabilitació per al seu successor, José Antonio Griñán, per prevaricació i malversació.

El fiscal ha exposat aquest dilluns les seues conclusions definitives, en les quals manté l'acusació contra 21 dels 22 exalts càrrecs de la Junta processats en la peça política del cas ERO per crear o sostindre un "procediment específic" amb el qual del 2001 al 2010 la Junta va donar 850 milions en ajudes sociolaborals i a empreses en crisi per a eludir la fiscalització i donar les subvencions de manera arbitrària.

També et pot interessar

stats