La Fiscalia torna a demanar l’arxivament de la causa de l'F1 en no observar cap delicte

Segons el fiscal, dir que el gran premi celebrat a València no anava a costar un euro, no és delicte.

La Fiscalia torna a demanar l’arxivament de la causa de l\'F1 en no observar cap delicte
La Fiscalia torna a demanar l’arxivament de la causa de l'F1 en no observar cap delicte

La Fiscalia ha dirigit un escrit a la jutgessa que investiga les suposades irregularitats en la construcció del circuit de Fórmula 1 de València, on torna a demanar l'arxivament de la causa en no observar cap delicte, o si n'hi havia, per estar prescrits. A més, ha assegurat que "dir que no anava a costar un euro, no és delicte".

El fiscal Anticorrupció recorre així contra l'escrit de la titular del jutjat d'instrucció número 17 de València, Carmen García Mingo, en el qual rebutjava el citat sobreseïment i qualificava de "poc seriosa" l'actuació de la fiscalia en la causa contra l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i altres ex-alts càrrecs investigats.

Ara, el fiscal insisteix en un escrit en el fet que no existeix cap indici que Camps instara les contractacions necessàries per a la construcció del circuit "amb abús de poder o en usant-lo il·legítimament" (prevaricació), ni tampoc que poguera haver incorregut en malversació, que seria l'única acusació que impediria la prescripció de la causa.

"Dir que el circuit va costar 85 milions d'euros i que el president va dir que no anava a costar un euro [...] no integra cap delicte, com tampoc que la construcció del circuit haja suposat un cost per a la hisenda de la Generalitat, ja que el que integra el tipus (malversació) és apropiar-se o consentir que un altre s'apropie dels efectes i cabals, i és públic i notori que el circuit es va realitzar i que els grans premis es van celebrar", ha sentenciat el fiscal.

Segons el parer del Ministeri Públic, només un d'aquests contractes, en què es van abonar 184.320 euros, es va realitzar abans del decret de Presidència del 26 de març del mateix any, suposava l'inici administratiu de les gestions per a la realització del circuit. Aquesta quantitat, en cas d'haver sigut malversada, no permetria aplicar la modalitat de delicte agreujat, segons apunta el fiscal. 

També et pot interessar

stats