La Generalitat impulsa un pacte per l’arquitectura sostenible

Dalmau es compromet a reactivar la rehabilitació del barri del Cabanyal amb “els recursos que facen falta”

Representants del pacte valencià per l’arquitectura sostenible
Representants del pacte valencià per l’arquitectura sostenible / GVA

Els engranatges per a normalitzar la construcció amb criteris de sostenibilitat comencen a moure’s a les comarques valencianes. La Conselleria d’Habitatge ha impulsat un espai de participació per a un nou pacte valencià amb la intenció de reduir l’impacte de l’ésser humà sobre el medi ambient: el de l’arquitectura sostenible.

“Busquem definir les línies d’actuació per a avançar cap a la sostenibilitat en l’edificació”, ha explicat en un comunicat el departament. L’anunci s’ha fet coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Arquitectura i en el transcurs d’una reunió en la qual han participat representants del sector en l’àmbit social, empresarial i polític.

“El govern del Botànic està compromés a implementar polítiques enfocades a reduir l’impacte en el medi ambient i millorar les condicions d’habitatge”, ha destacat el conseller i vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau. Durant la reunió s’ha traslladat la proposta per a establir un fòrum de “diàleg obert” que marque l’estratègia per als pròxims mesos. Un grup de treball estarà encarregat d’elaborar el diagnòstic del sector, definir els objectius que s'hagen d'aconseguir i dissenyar els eixos d’actuació. 

“Els recursos que facen falta” per a regenerar el Cabanyal

També aquest dilluns Dalmau s'ha compromés a proporcionar “els recursos que facen falta” per a la rehabilitació i regeneració del barri del Cabanyal, a la ciutat de València.

El conseller s'ha reunit amb la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, per a preparar la reunió del consell d'administració del Pla Cabanyal, la societat pública compartida per Generalitat i Ajuntament per a escometre el projecte.

El passat 6 de juny, el Consell va aprovar un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal-Canyamelar per a 2019, en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, que estableix actuacions que s'han d'executar fins al 31 de desembre per valor de cinc milions d'euros, (3,7 del Ministeri de Foment i 1,2 de la Generalitat). 

El pressupost total del Pla supera els 14 milions i preveu la rehabilitació de 602 vivendes i la renovació de 18 més, a més d'obres de reurbanització del barri i un programa de reallotjaments.

També et pot interessar

stats