La Generalitat presenta l'Estratègia Valenciana de l'Hidrogen Verd

Diverses empreses i institucions valencianes s'han sumat al pacte.

Diverses empreses signen el pacte per a l'Estratègia Valenciana de l'Hidrogen Verd

La Generalitat ha presentat l'Estratègia Valenciana de l'Hidrogen Verd que té com a objectiu principal unificar tots els projectes relacionats amb la creació d'aquesta energia i captar fons europeus.

L'hidrogen verd és una energia neta que s'obté a partir de fonts renovables. És clau per a aconseguir la descarbonització del planeta, un dels objectius que s'han marcat països de tot el món per a 2050. A més, també pretén reemplaçar els processos industrials intensius amb carboni com l'acer, ceràmic o químic, aportar solucions al transport pesat marítim, aeri i en segments de la xarxa ferroviària i servir per a aplicacions bàsiques en fertilitzants agrícoles.

Així, un total de 16 empreses i entitats valencianes que ja estan treballant amb aquesta energia amb l'objectiu de generar una economia més neta, han participat en la presentació i s'han sumat a un pacte que podria mobilitzar una inversió de 475 milions d'euros. Les entitats són l'Autoritat Portuària de València, Ascer, Anffecc, Enagas, Naturgy, Iberdrola, Grupo Gimeno, Etra, Smart Energy, Ampere, BP, Ube, Balearia, Stadler, Vectalia, Aerocas i FGV.

Des de la Generalitat, el president Ximo Puig, ha explicat que utilitzaran aquesta iniciativa per a analitzar les possibles oportunitats que tinga al respecte la Comunitat Valenciana, promouran projectes d'I+D+I que faciliten la implantació del desenvolupament de l'hidrogen; facilitaran la transferència de resultats a altres productes i donaran suport a l'empresariat en el desenvolupament de béns d'equip que aquesta energia requereix.

També et pot interessar

stats