La Generalitat recorre contra l'arxivament de la peça de Fórmula 1 que imputava Camps

El govern valencià argumenta que hi existeixen "indicis de criminalitat" contra l'expresident del Consell.

La Generalitat recorre contra l\'arxivament de la peça de Fórmula 1 que imputava Camps
La Generalitat recorre contra l'arxivament de la peça de Fórmula 1 que imputava Camps

La Generalitat ha recorregut la resolució que acordava el sobreseïment provisional i l'arxivament de les actuacions relatives a la peça 1 del cas Valmor, que aborda les negociacions per a organitzar el Gran Premi de Fórmula 1 a la ciutat de València. En la peça només quedava com a investigat l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

Segons informen fonts del govern valencià, l'Advocacia de la Generalitat ha presentat davant del jutjat d'instrucció número 2 de València un recurs de reforma contra la resolució, en què argumenta que hi existeixen "indicis de criminalitat" contra Camps.

La causa es va iniciar fa quatre anys amb l'objectiu d'investigar les negociacions per a organitzar el Gran Premi de Fórmula 1 a través de l'empresa Valmor Sport i la posterior absorció d'aquesta societat per l'empresa pública Circuit del Motor. 

Al desembre, la jutgessa encarregada de la causa en va dictar l'arxivament, sense oposició de la Fiscalia, perquè considerava que la investigació practicada no permetia sostindre l'acusació per delictes de malversació i suborn i que no existien "indicis suficients per a formular una acusació fundada en dret". 

Ara, l'Advocacia de la Generalitat sol·licita que es continue amb la recerca i reclama que es declare com a persones investigades l'expresident Camps i l'assessora Belén Reyero, que va ser l'encarregada d'esdeveniments en la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), i totes aquelles persones presumptament responsables dels fets. 

També et pot interessar

stats