La Junta Electoral Central decidirà el 3 de gener si inhabilita Torra

També abordarà el recurs de PP i Cs per a impedir que Junqueras puga recollir l’acta d’eurodiputat.

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català / David Zorrakino (Europa Press)

La Junta Electoral Central (JEC) té prevista el 3 de gener la reunió en la qual es tractarà el recurs presentat pel Partit Popular i Ciutadans, pel qual se sol·licita la inhabilitació a Quim Torra després de ser condemnat per desobediència per no retirar la pancarta i el llaç groc de la Generalitat en període electoral.

Aquesta petició ja va ser desestimada per la Junta Electoral de Barcelona, però el PP i Cs l’han recorreguda en la JEC, el màxim òrgan arbitral. 

D’altra banda, la JEC també considerarà divendres que ve els escrits presentats pel Partit Popular i Ciutadans, en els quals demanen que no s’atorgue l’acta d’Eurodiputat a Oriol Junqueras per estar condemnat per sentència ferma. Encara que la sentència recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea estableix que Junqueras hagué de ser reconegut com a eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu, celebrades el maig passat, i disfrutar “des d’aleshores” d’immunitat. 

Les decisions de la JEC podrien arribar en una setmana clau per a les negociacions entre el PSOE i ERC sobre la investidura de Pedro Sánchez. De fet, es preveu el cap de setmana que ve com a possible data de la investidura.

També et pot interessar

stats