La justícia belga deixa en llibertat amb mesures cautelars a Comín i Puig

Llarena va activar noves ordes europees per delictes de sedició, malversació de cabals públics i desobediència.

Els exconsellers Lluis Puig i Toni Comin
Els exconsellers Lluis Puig i Toni Comin / Europa Press

Un jutge d’instrucció belga ha deixat en llibertat sense fiança, però amb mesures cautelars, els exconsellers de la Generalitat de Catalunya fugits a Bèlgica Toni Comín i Lluís Puig.

Després de la compareixença d’aquest dijous encara no s’ha fixat data per a la vista en un jutjat de primera instància en la cambra de Brussel·les.

El passat dimarts el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va dictar noves ordes europees i internacionals de detenció i lliurament contra els exconsellers catalans Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. El Regne Unit es va pronunciar dimecres sobre l’euroordre de Ponsatí, a qui de moment han deixat en llibertat en assegurar que la sol·licitud “no proporciona detalls suficients de la naturalesa del delicte”. 

Les ordes s’emeten per delictes de sedició i malversació de cabals públics, en el cas de Comín, i de malversació i desobediència, respecte a Puig. 

Les tres euroordes se sumen a la que el magistrat va dictar contra l’expresident Carles Puigdemont després que es fera pública la sentència condemnatòria del ‘procés’.

També et pot interessar

stats