• La justícia dona la raó als Verds davant d’un presumpte tracte discriminatori de l’alcalde de Torrevella

  Notícies Política | el Baix Segura | 30/07/2020 11:22
  À Punt NTC

  El jutjat contenciós administratiu número 1 d’Elx ha sentenciat que l’alcalde de Torrevella (Baix Segura), el popular Eduardo Dolón, va actuar “discrecionalment” quan a l’inici de la legislatura l’actual es van distribuir les dedicacions econòmiques dels grups i regidors que formen el consistori. Les fonts consultades per Europa Press han confirmat que el l’Ajuntament ha recorregut contra la sentència i han indicat que la decisió judicial quedarà pendent de passar per ple per a aprovar les noves dedicacions parcials que es determinen.

  La justícia dona així la raó a l’edil dels Verds-Compromís Municipal de Torrevella, Carmen Morate, que va acudir a la justícia per un presumpte tracte discriminatori per part de l’equip de govern a la seua formació en denegar una dedicació parcial que havia sol·licitat i obligar-la a assumir una dedicació completa. Segons ha explicat el partit ecologista, al juliol de 2019 es va procedir al repartiment dels càrrecs de portaveu, així com el nombre de dedicacions exclusives i parcials.

  No obstant això, han criticat que, encara que van fer les peticions pertinents sobre les retribucions econòmiques a percebre, el seu grup no va rebre les dedicacions que havien sol·licitat, al contrari que la resta de partits que componen la corporació de l’Ajuntament de Torrevella. Morate havia sol·licitat una dedicació a temps parcial (65%) per a poder compaginar l’activitat política amb altres tasques professionals; no obstant això, l’alcalde li va imposar una dedicació a temps complet en contra de la seua voluntat. La regidora ha denunciat que el seu partit ha viscut en l’últim any “una situació d’indefensió, discrecionalitat i greuge”, motiu pel qual van acudir als tribunals per a “exigir justícia” i “fer prevaldre la raó, la legalitat i l’equitat”.

  Ara, quasi un any després, el jutge ha determinat que l’alcalde de Torrevella va dur a terme un “acte discrecional” ja que, com diu la sentència, no es va seguir un “criteri lògic, fundat, legal i proporcional per al repartiment dels llocs de dedicació exclusiva i parcial que s’atribueix als diferents grups polítics de la corporació local”.