La jutgessa de la visita del papa ajorna les declaracions de Camps i Cotino

Se'ls acusa de delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitats en les contractacions.

Francisco Camps i Juan Cotino, en una imatge d'arxiu
Francisco Camps i Juan Cotino, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 5 de València, que investiga des del 2016 presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del papa Benet XVI a la ciutat, ha ajornat les declaracions previstes dels investigats en la causa.

El 16 de gener, estava previst que començaren a declarar els investigats. Entre altres, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exvicepresident del Consell i llavors conseller d'Agricultura, Juan Cotino. No obstant això, a petició de defenses, aquestes intervencions s'han ajornat sense data definida davant la sol·licitud de noves proves pericials i testificals.

A més dels anteriors, figuren com investigats en el procediment, el representant legal de la fundació, Francisco Javier Giménez; l'exvicepresident del Consell Víctor Campos; el secretari de l'arquebisbat, Antonio Corbí; Enrique Pérez Boada, comissionat de la visita de Benet XVI, i Henar Molinero, secretària general de la fundació.

Prevaricació, malversació i falsedat

La jutgessa va obrir en 2016 aquesta causa per delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació, que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006. En concret, s'investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

També et pot interessar

stats