La meitat del cas Imelsa, pràcticament instruïda després de tres anys d'investigacions

La causa judicial començà amb les detencions d'Alfons Rus i persones de la seua confiança i la imputació de quasi tot l'equip de Rita Barberà.

Marcos Benavent
Marcos Benavent / Manuel Bruque (EFE)

Quatre de les huit peces en què es divideix el cas Imelsa estan ja pràcticament instruïdes, tres anys després de les detencions de l'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, i persones de la seua confiança, i de la imputació de quasi tot l'equip de Rita Barberà, exalcaldessa de la ciutat de València. El cas va nàixer a l'estiu de 2014, quan Esquerra Unida va lliurar a la fiscalia unes gravacions efectuades per Marcos Benavent, el ionqui dels diners i exgerent d'Imelsa, que el seu sogre va desvelar després d'un conflicte familiar.

Ara, la investigació està pendent que s'òbriga el període de presentació dels escrits d'acusació i defensa, i preveu concloure pròximament la instrucció de la peça oberta per blanqueig de capitals i delicte electoral, el conegut com a fraccionament, en què estan processats vora mig centenar de regidors i assessors del PP de la ciutat de València.

També està prop d'acabar la instrucció de les peces que investiguen l'adjudicació del servei d'atenció telefònica de la Diputació de València a l'empresa Servium, controlada per Mariano López Sancho, exsogre de Benavent, i la presumpta contractació fraudulenta de personal per part de la diputació i l'empresa de la Generalitat, Ciegsa. Aquesta també està present en la peça G, que tracta de les suposades irregularitats en l'adjudicació de contractes per a la construcció de col·legis.

La instrucció de les altres peces separades del cas es va alentir arran d'unes revelacions de Ricardo Costa que implicaren l'expresident Francesc Camps en el presumpte finançament il·legal del PP en la campanya electoral del 2007. El següent pas serà saber els càrrecs definitius que hauran d'afrontar en juí oral els investigats del PP a l'Ajuntament i a la Diputació de València en l'època de Rita Barberà i Alfons Rus.

També et pot interessar

stats