La ONU insta Espanya i el Regne Unit a buscar una "solució definitiva" sobre Gibraltar

Gibraltar celebra eleccions en la recta final de les negociacions sobre el Brexit, al qual s'oposa la colònia.

Gibraltar celebra eleccions en la recta final de les negociacions sobre el Brexit, al qual s'oposa la colònia
Gibraltar celebra eleccions en la recta final de les negociacions sobre el Brexit, al qual s'oposa la colònia

Una comissió de l'Assemblea General de l'ONU ha demanat a Espanya i el Regne Unit que arriben a una "solució definitiva de la qüestió de Gibraltar" que complisca amb els principis de Nacions Unides.

Segons la resolució, de tan sols una pàgina, l'ONU "pren nota" de la voluntat del Regne Unit de continuar amb el fòrum trilateral de diàleg i de la postura d'Espanya, que defensa que aquest marc jurídic ha caducat i que cal substituir-lo per un nou mecanisme de cooperació local en el qual estiguen representats els habitants del Camp de Gibraltar i de Gibraltar.

El document resumeix l'avaluació que cada any fa la Quarta Comissió de l'ONU sobre Gibraltar, després d'escoltar les posicions d'Espanya i de les autoritats de Gibraltar.

El passat 8 d'octubre l'ambaixador d'Espanya davant l'ONU, Agustín Santos, va defensar la necessitat d'un diàleg sobre la sobirania de Gibraltar i va exposar la voluntat de negociar amb el Regne Unit un nou esquema de cooperació regional en benefici dels habitants de la zona.

Tant Santos com el viceministre principal del penyal, Joseph García, van deixar clar en les seues intervencions que les parts estan disposades a minimitzar els efectes del Brexit.

Eleccions a Gibraltar

24.000 gibraltarenys estan cridats aquest dijous a les urnes, en unes eleccions marcades pel temor a un Brexit dur el 31 d'octubre si no fructifiquen les negociacions entre el Regne Unit i la UE per a una eixida pactada.  El 2016 Gibraltar va votar massivament (96% dels sufragis) contra el Brexit.

També et pot interessar

stats