• La presó de Lledoners concedeix permisos de 48 hores a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

  Notícies Política | 14/01/2020 14:42
  À PUNT NTC
  Jordi Sànchez i Jordi Cuixart acudeixen a declarar a l’Audiència Nacional en una imatge d’arxiu

  Jordi Sànchez i Jordi Cuixart acudeixen a declarar a l’Audiència Nacional en una imatge d’arxiu / Europa Press

  La presó de Lledoners ha concedit permisos de 48 hores a l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i al líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per a eixir de presó, ja que han complit la quarta part de la condemna de nou anys de presó que el Tribunal Suprem els va imposar després del judici pel procés sobiranista.

  Segons han informat fonts del Departament de Justícia, la junta de tractament de Lledoners, centre en què estan reclusos els dos, ha acordat aquest matí concedir-los els primers permisos ordinaris, de 48 hores, que ara haurà de ratificar el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat.

  La petició de Sànchez i Cuixart arriba després que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya ratificara dijous passat la classificació de segon grau, el règim ordinari de privació de llibertat, per a tots els condemnats pel procés.

  A partir d’aquesta confirmació, els presos ja poden demanar permisos penitenciaris en complir la quarta pena de la condemna, i per això els primers a poder sol·licitar-los són Sànchez i Cuixart.