El Ple de l’Ajuntament de Castelló acorda la destitució d’Ali Brancal
Se li ha aplicat el Codi de Bon Govern, amb els vots a favor del PP i Ciutadans, i l’abstenció del PSPV.
El ple de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aplicar el Codi de Bon Govern a la vicealcaldessa i regidora de Compromís, Ali Brancal, la qual cosa comporta el cessament en les seues funcions, amb els vots a favor de PP i Ciutadans, i l'abstenció del PSPV.
El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat que el Codi de Bon Govern diu que les mesures s'adoptaran en cas d'imputació formal. "Nosaltres estem compromesos amb aquest Codi, i si hi haguera una imputació formal, Brancal seria la primera a fer un pas al costat", ha afegit.
El PSPV ha defés la seua posició al·legant que no era ètic ni estètic que Brancal continuara en l'executiu municipal. Tanmateix, el regidor del Grup Socialista, Rafa Simó, ha apuntat que el seu grup havia debatut i reflexionat "molt" la seua postura, encara que els hauria agradat no arribar a aquesta situació.
Segons Simó, "l'objectiu del Codi de Bon Govern és salvaguardar la imatge de l'Ajuntament, i difícilment s'entendria no aplicar des del govern el que reclamàvem des de l'oposició".
Querella del PP contra Brancal i Nomdedéu
El cas dels sobres va començar per una querella que va presentar el PP contra la vicealcaldessa i també contra l'actual secretari autonòmic, Enric Nomdedéu, quan era regidor de l'Ajuntament de Castelló. Presumptament, hauria utilitzat recursos públics per a enviar propaganda electoral del seu partit. La querella també afecta el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu.
El consistori té en vigor un mecanisme que insta que qualsevol polític investigat cesse en les seues responsabilitats. La vicealcaldessa ha defés en reiterades ocasions que no se li havia d'aplicar perquè considera que no l'estan investigant, ja que la querella que va presentar el PP està paralitzada als jutjats.