L'Ajuntament de València considera que l'ampliació de la V-21 hauria d'haver afectat menys horta

Podem reclama a Foment la paralització de les obres perquè suposa "la destrucció de 80.000 m² d'horta".

El grup de manifestants, davant l’alqueria Forn de Barraca
El grup de manifestants, davant l’alqueria Forn de Barraca / Europa Press.

Els vicealcaldes de València i portaveus de l'equip municipal de govern, Sandra Gómez (PSPV) i Sergi Campillo (Compromís), han considerat que el projecte d'ampliació de l'autovia V-21 hauria d'haver-se canviat per a reduir la seua afecció sobre l'horta.

Gómez ha destacat que aquest és un projecte de l'anterior govern central del PP i que la corporació local actual negocià una modificació del projecte perquè fora "més amable i més respectuós amb l'horta". No obstant això, lamenta que des de l'administració central es va fer cas omís als plantejaments del consistori.

Per la seua banda, Sergi Campillo ha assegurat que les imatges dels últims dies, referides a l'execució de l'ampliació de la V-21, "dolen". "Aquest projecte hauria d'haver-se modificat per a no afectar aquest tram ni [haver inclòs] l'enderrocament de l'alqueria", ha afirmat.

Podem reclama la paralització de les obres

Podem ha reclamat al Ministeri de Foment que paralitze les obres d'ampliació de la V-21, ja que suposa "la destrucció de 80.000 m² d'horta" i aquesta és "un símbol d'identitat com a poble". Al seu judici, la "destrucció" d'horta que implica l'ampliació d'aquesta carretera és "un pas més en un llarg recorregut d'agressions contra el territori" que es pateixen des de fa dècades.

En el mateix sentit, Compromís va presentar una proposició no de llei al Congrés per a reclamar la paralització cautelar de les actuacions per a l'ampliació de l'autovia a l'Horta.

També et pot interessar

stats