L'alcadessa de la Vall d'Uixó, Tània Baños, imputada per ordenar l'enderrocament de la creu dels caiguts

El jutjat de Nules ha admés a tràmit les denúncies del PP i de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians .

L'alcadessa de la Vall d'Uixó, Tània Baños, en una imatge d'arxiu
L'alcadessa de la Vall d'Uixó, Tània Baños, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de la Vall d'Uixó

L'alcadessa de la Vall d'Uixó, la socialista Tània Baños, haurà de declarar com a investigada en el jutjat de Nules per l'enderrocament de la creu dels caiguts situada a la plaça de la Pau del municipi.

La imputació de Baños té lloc després que el jutjat haja admés a tràmit dues denúncies contra la retirada del símbol que hi han interposat l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians i el Partit Popular. 

La creu dels caiguts va ser retirada el mes de juny per orde del govern tripartit de la Vall que lidera Baños, en compliment de la llei de memòria històrica, perquè consideraven que es tractava un vestigi franquista. Els demandants, per contra, argumenten que es tracta d'un símbol religiós.

El PP s'ha felicitat per la imputació en un comunicat on recorda que, van advertir l'equip de govern municipal, que "l'informe d'experts no confirmava que fora un vestigi franquista" i critica que la retirada de la creu es va fer "sense un acord del ple i sense un expedient administratiu complet i justificat". 

També et pot interessar

stats