L’alcalde de València, Joan Ribó, el quart que més cobra d’Espanya

La llista dels salaris de funcionaris municipals situa els presidents de les diputacions i els alcaldes bascos com els millors pagats.

L'alcalde de València, Joan Ribó, rep el bastó de comandament de la ciutat
L'alcalde de València, Joan Ribó, rep el bastó de comandament de la ciutat / Europa Press

Els alcaldes i alcaldesses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València són, per aquest orde, els que més cobren a Espanya segons el rànquing de sous que ha publicat el Ministeri de Política Territorial. Perceben retribucions de 103.667, 99.999, 92.911 i 85.602 euros, respectivament. En l’altre extrem es troben Colunga (Astúries), Marchamalo (Guadalajara) i Sant Martí Mudrián (Segòvia), que tot i la dedicació exclusiva que asseguren tindre, perceben 6.059, 4.623 i 929 euros anuals.

El ministeri ha fet pública la informació després d’actualitzar el sistema d’informació salarial de llocs de l’administració (ISPA), que recull les dades dels municipis espanyols, les diputacions i els funcionaris. L’ISPA ha pogut registrar informació de 4.064 municipis mentre altres 1.158 no l’han facilitada. Entre aquests hi ha alguns consistoris significatius com ara Granada, Tarragona, Ourense, Jerez de la Frontera, Sabadell, Getafe, Coslada o Calvià.

Entre aquells que si que ho ha fet s’ha pogut constatar que 2.620 alcaldes asseguren que no cobren cap retribució pel treball. I que entre aquells que declaren tindre nòmina 1.515 asseguren dedicar-s’hi en exclusiva. Els sous més alts els trobem a les grans ciutats i particularment al País Basc, que situa els alcaldes de les tres capitals entre els sis millors pagats d’Espanya. Després de Madrid, Barcelona, Bilbao i València, se situen l’alcalde de Sant Sebastià (83.869 €) i el de Vitòria (82.416 €).

Els millors sous, a les diputacions

Però per damunt dels sous municipals són les diputacions on trobem les nòmines més generoses, i novament al País Basc. El president de la Diputació de Biscaia, Unai Rementeria, percep la major remuneració a dedicació exclusiva, 103.732 euros, seguit pel de les diputacions de Barcelona (102.263 €), Àlaba (95.117 €) i Burgos (83.913 €). L’únic que declara una dedicació parcial és el president de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí, que cobra 65.810 euros anuals.

També et pot interessar

stats