L’alcalde d’Oliva manté la prudència sobre l’alliberament de l’AP-7

David González reclama al Ministeri de Foment més transparència sobre com s’articularà la fi del peatge de l’autopista.

L’alcalde d’Oliva manté la prudència sobre l’alliberament de l’AP-7
L’alcalde d’Oliva manté la prudència sobre l’alliberament de l’AP-7

En la vespra de Cap d’Any, comença el compte arrere per a l’alliberament de l’AP-7. Segons els plans del govern de Pedro Sánchez, l’1 de gener de 2020 l’autopista passarà ser de l’Estat i els usuaris deixaran de pagar-ne el peatge. Una reivindicació històrica en comarques com la Safor o la Marina que alhora esdevé el principi de la solució per als problemes de trànsit que pateixen nuclis urbans com el d’Oliva. 

Malgrat la proximitat del canvi i el fet que s’haja anunciat i confirmat des del Ministeri de Foment, l’alcalde de la localitat, David González, manté la “prudència”. I la manté, segons ha explicat a Les notícies del matí, perquè “la història ens ha demostrat que [en aquesta via] sempre hi ha variables desconegudes que fan que les coses canvien”.

González assegura que “no té motiu per a desconfiar de les paraules del ministre Ábalos” però li demana més transparència perquè l’opinió pública conega tots els detalls sobre el procés de l’alliberament i com s’assegurarà la sostenibilitat econòmica de la via quan retorne a la gestió pública. 

La primera fase per a permetre la transferència es va iniciar a l’octubre, amb la contractació de l’auditoria que elaborarà els informes tècnics sobre l’estat de la via i les infraestructures necessàries després de no renovar-ne la concessió, dos estudis obligatoris abans del canvi.

L’alcalde d’Oliva saluda l’inici de les gestions però insisteix en la necessitat de comunicar “tots els passos” i que “no s’espere a les setmanes abans del 31 de desembre per a conéixer què passarà”.

Oliva es juga molt en la fi del peatge. Més de 20.000 vehicles circulen cada dia pel nucli urbà, 35.000 en el període estival. Una congestió estructural i “una barbaritat” en paraules de l’alcalde. David González recorda que, una vegada descartada la creació d’una circumval·lació ad hoc per al municipi, la solució ha de ser fer-la a través de l’AP-7, mitjançant un nou enllaç pel sud de la localitat.

També et pot interessar

stats