Lambán i Puig acorden amb Foment modernitzar el corredor cantàbric-mediterrani

Ábalos anuncia que el Consell de Ministres declararà zona d'emergència les àrees afectades per l'incendi de Llutxent.

Puig també ha demanat al govern central que impulse una línia aèria subvencionada entre Castelló i Madrid
Puig també ha demanat al govern central que impulse una línia aèria subvencionada entre Castelló i Madrid

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president d'Aragó, Javier Lambán, han destacat al final de la trobada amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, la seua confiança al nou govern central perquè finalitze la modernització del tram ferroviari entre Saragossa, Terol i Sagunt, de tal manera que es puguen millorar les comunicacions entre els territoris i es frene la despoblació.

Dos mesos després d'unir forces per exigir al Ministeri de Foment la modernització de les infraestructures entre les regions, Lambán i Puig han aconseguit fer un pas més i han anunciat que una delegació de cada regió acudirà a Brussel·les per a presentar les xifres econòmiques que avalen la necessitat de dur-ho a terme i, per tant, d'incloure-ho en els plans d'inversió de la Unió Europea per al període 2021-2027.

"Estem absolutament complaguts, és una reunió positiva", ha manifestat Puig, qui creu que amb el socialista Ábalos ha canviat "l'atmosfera respecte a l'anterior govern" i que, en aquest moment, "hi ha una lleialtat d'anada i tornada". En concret, el president de la Generalitat ha assenyalat que, amb aquest acord, el govern de Sánchez "està defensant que el corredor siga una realitat en conjunt".

Puig ha assenyalat que la modernització del corredor és fonamental per a Espanya, perquè no es pot estar utilitzant un sistema que és "absolutament tercermundista, com a poc". "Aquesta infraestructura és fonamental per a garantir la mobilitat i la possibilitat de creació d'ocupació", ha reblat el president valencià.

Les àrees incendiades de Llutxent es declaren zona d'emergència

José Luis Ábalos ha aprofitat la reunió per a anunciar que el Consell de Ministres declararà, aquest divendres, zona d'emergència les àrees de la localitat de Llutxent que van quedar afectades per l'incendi forestal del passat 6 d'agost, que va cremar 3.000 hectàrees.

Puig ha explicat que la col·laboració entre la Generalitat i el govern de Sánchez ha sigut tan "efectiva" que es va demanar una ajuda urgent el 14 d'agost i l'endemà passat ja s'havia produït la comunicació favorable d'un milió d'euros aproximadament, que aniran destinats a combatre l'erosió del sòl amb l'arribada de la pluja.

Línia entre l'aeroport de Castelló i Madrid

Puig també ha demanat al govern central que impulse una línia aèria subvencionada entre Castelló i Madrid, una mesura amb la qual pretén acostar Castelló a un dels principals punts de connexions internacionals d'Espanya, al costat de l’aeroport de Barcelona. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat que el Ministeri de Foment "desbloquege" la declaració de la ruta Castelló-Madrid com a servei públic.

També et pot interessar

stats