Les Corts aproven que la sanitat pública atenga als afectats per les bandes gàstriques

Hi ha més de 3.000 perjudicats només en clíniques de la ciutat de València.

Les Corts aproven que la sanitat pública atenga als afectats per les bandes gàstriques



Les Corts han aprovat per unanimitat dels grups parlamentaris que la sanitat pública atenga els afectats per la implantació de les bandes gàstriques. Només a les clíniques de la ciutat de València hi ha més de 3.000 afectats per aquestes operacions de reducció d'estómac. La major part es van operar a clíniques privades perquè la Seguretat Social no cobria esta reducció d'estómac.

El doctor valencià Vicente Dolz va fer més de 3.000 operacions entre el 2000 i el 2011. Va ser inhabilitat per negligència, però molts casos encara continuen als jutjats. Els afectats pateixen seqüeles molt greus per aquestes operacions.

La podologia també s'incorporarà a la sanitat pública valenciana

La Comissió de Sanitat i Consum de les Corts també han aprovat per unanimitat aquest dilluns dotar de recursos i infraestructures la sanitat pública per a incloure la podologia en tot el sistema de salut, i garantir així una assistència de qualitat.   

La portaveu de la coalició Compromís, Isaura Navarro, ha assenyalat que la incorporació dels podòlegs al sistema valencià de sanitat pública "serà de gran utilitat, ja que molts problemes senzills acaben convertint-se en complicacions més greus per la dificultat que suposa haver d'anar a les clíniques podològiques privades, que no són accessibles econòmicament per a totes les persones". 

També et pot interessar

stats