Les Corts demanen una estrategia autonòmica contra les agressions sexuals

Tots els grups excepte Vox han votat a favor de la proposició no de llei, que inclou l'elaboració d'un mapa de ciutats segures.

Ple de les Corts, aquest dimecres
Ple de les Corts, aquest dimecres

El ple de les Corts ha tramitat una proposició no de llei per a crear una estratègia autonòmica sobre els delictes i la prevenció de les agressions sexuals. La iniciativa contempla elaborar, de manera coordinada amb els ajuntaments valencians, un mapa de ciutats que detecte punts negres de la “inseguretat femenina” als municipis.

La proposició, aprovada amb 82 vots a favor, s'ha presentat en el ple a proposta del PSPV i se li han afegit esmenes de Compromís i Unides Podem. A més d'aquests dos grups parlamentaris, li han donat suport tant PP com Ciutadans, mentre que els deu diputats de Vox hi han votat en contra. 

Demana al Consell que elabore un informe sobre els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual a la Comunitat Valenciana, que se situa entre les quatre autonomies en què es registren més delictes d'aquest tipus. L'informe es traslladarà a un dels nous grups de treball del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i haurà de contindre un estudi descriptiu de la situació, el perfil de les víctimes, dels agressors, dels espais i dels llocs on es cometen els delictes.

També et pot interessar

stats