26M

Les formacions polítiques analitzen els resultats de les eleccions municipals

18 min.

Representants de les diverses formacions polítiques han analitzat en Les notícies del matí els resultats electorals. Els partits han valorat de manera diferent els comicis municipals i europeus en funció del nombre de vots obtinguts. Des de la satisfacció fins a les sensacions agredolces, passant per un "prendre nota" de cara a pròximes cites electorals. La roda de la nova legislatura comença.

Mercedes Caballero (PSPV): "Estem molt satisfets"

La secretària general del PSPV a la província de València, Mercedes Caballero, ha assenyalat que la formació està "molt satisfeta" pels resultats obtinguts en les eleccions municipals i europees. Així, ha posat en valor els més de mil regidors i 82 alcaldies guanyades a tota la Comunitat Valenciana, especialment la recuperació de Sagunt, una ciutat "fonamental", com ha assenyalat. A més, també ha destacat el triomf a la Diputació de València, on els socialistes han crescut en quatre diputats.

María José Ferrer San Segundo (PP): "Som els líders del centredreta"

La número dos de la llista del PP a l'Ajuntament de València, María José Ferrer San Segundo, ha assegurat que el seu partit és "el líder del centredreta" i que d'aquesta manera enfocarà el seu paper en l'oposició. Ha assegurat tindre una sensació "agredolça" perquè realment van creure que podrien assolir l'alcaldia i que els han faltat menys de mil vots per a ser la primera força a València. Ara comenta que cal fer autocrítica i que la seua formació ja ha felicitat Joan Ribó per la victòria.

Narciso Estellés (Cs): "Consolidem el nostre projecte a València"

El regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Narciso Estellés, ha valorat els resultats obtinguts per la seua formació i ha assenyalat que "s'ha consolidat el projecte a València". Malgrat que mantenen el mateix nombre de regidors que en l'anterior legislatura, ha posat en relleu el fet que el percentatge de vot cap al seu partit haja augmentat un 2%. Sobre l'anàlisi dels resultats, ha indicat que aquest dilluns es reuniran per a veure'ls en conjunt.

Ferran Martínez (Podem): "Les dinàmiques internes ens han perjudicat"

El responsable de la secretaria d'Anàlisi Política de Podem, Ferran Martínez, ha confessat que aquesta "no ha sigut la millor nit" per a la seua formació. I ha coincidit en l'anàlisi del seu company de partit, Rubén Martínez Dalmau, sobre com han afectat les tensions internes el resultat electoral. "Les dinàmiques internes ens han perjudicat", ha dit. En aquest sentit, ha convidat a mostrar que són una "formació madura" i a "prendre nota". Tanmateix, no pensa que aquest resultat haja d'afectar les negociacions del Botànic en la Generalitat.

Aurora Mora (EU): "En alguns municipis serem una força clau"

L'assessora d'Esquerra Unida, Aurora Mora, ha coincidit amb Ferran Martínez en el fet que els resultats en les eleccions municipals no pensa que afecten les negociacions del Botànic en l'àmbit autonòmic. De la mateixa manera, ha reconegut que els resultats del seu partit no han sigut tan bons com s'esperava, però ha insistit que aconsegueixen mantindre un gran nombre de regidors i que en alguns municipis seran "una força clau". "Tenim una base municipalista important", ha assegurat.

Àgueda Micó (Compromís): "València continua sent un bastió del canvi"

Compromís ha aconseguit el gran objectiu de les eleccions municipals, mantindre el bastió de València, i que Joan Ribó torne a ser l'alcalde de la ciutat. Així ho ha assegurat la secretària general del Bloc i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, que s'ha mostrat satisfeta amb els resultats aconseguits, ja que "en la resta de l'Estat han desaparegut els anomenats ajuntaments del canvi". "València continua sent eixe bastió, on el canvi que va començar en 2015 continua intocable, i Compromís està liderant-lo", ha destacat.  Ribó podrà ser alcalde durant quatre anys més gràcies als 10 diputats de Compromís i als 7 del PSPV-PSOE.

stats