L'exconseller Blasco obté la polsera telemàtica

Amb aquesta mesura no haurà de tornar cada dia a la presó.

L\'exconseller Blasco obté la polsera telemàtica
L'exconseller Blasco obté la polsera telemàtica

Institucions Penitenciàries ha autoritzat la concessió de la polsera telemàtica a l'exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig de presó. Blasco, en tercer grau penitenciari, ha obtingut la polsera després de diverses sol·licituds i després d'haver complit tres anys i set mesos de la condemna i tindre els requisits per a accedir al règim de semillibertat. Amb aquesta mesura, l'exconseller no haurà de tornar a dormir a la presó cada dia, com venia fent fins el moment. 

La junta de tractament de la presó de Picassent, on compleix condemna, va proposar donar-li el tercer grau i la secretària general d'Institucions Penitenciàries li l’ va concedir el passat mes de gener. Blasco va complir la meitat de la seua condemna el setembre de 2018. La resta del temps que li queda fins a liquidar-la (desembre de 2021) l'havia de complir al Centre d'Inserció Social (CIS) que determine Institucions Penitènciàries.

El Suprem el va condemnar en juny de 2015 pel frau d'ajudes al Tercer Món, dins de la peça 1 del conegut com a cas Cooperació, relativa a irregularitats en la concessió d'ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua. 

Blasco s'enfrontra el pròxim 15 d'abril a un nou juí on està previst que passen més de 150 testimonis en el juí per la segona i tercera peça del cas Cooperació. Tot i això, el juí podria suspendre's si les parts arriben a un acord que inclouria Blasco i si la resta d'acusats tornaren els diners.

També et pot interessar

stats