L'extrema dreta europea felicita Vox

Le Pen (França), Salvini (Itàlia) i Wilders (Holanda) celebren l'ascens de l'extrema dreta espanyola com a tercera força política.

Captura del compte de Twitter del líder de la Lliga d'Itàlia Matteo Salvini
Captura del compte de Twitter del líder de la Lliga d'Itàlia Matteo Salvini / Twitter

Les principals formacions d'extrema dreta de la Unió Europea han felicitat Vox pels resultats en les eleccions del 10 de novembre, en les quals ha aconseguit més de tres millons i mig de suports, i s'ha convertit en la tercera força política d'Espanya.

El líder de la Lliga i exministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha penjat en el seu compte de Twitter una fotografia acompanyat de Santiago Abascal, i un missatge que celebra "el gran avanç dels amics de Vox". Remata la imatge les banderes d'Itàlia i Espanya amb un "Felicitats" sobreimprés. Salvini, la política antimigratòria del qual va ser fortament qüestionada, assegura en referència al partit d'extrema dreta espanyol que "no es tracta de racisme ni de feixisme" i que a Itàlia i Espanya "només volem viure tranquil·lament a casa nostra".

També en Twitter el líder del Partit de la Llibertat holandés Geert Wilders, ha saludat la victòria de Vox. Ho ha fet amb un breu "Felicitats" i una fotogafia amb Santiago Abascal de 2017, quan encara no tenia representació pública. La imatge correspon a la cimera de Coblenza, a Alemanya en la qual Vox estava convidat a participar juntament amb els líders d'altres formacions de la ultradreta europea com Frauke Petry, d'Alternativa per Alemanya, o Marine Le Pen, de l'Agrupació Nacional francesa. 

Le Pen també ha enviat felicitacions a Vox a través d'un tuit. La líder de l'extrema dreta a França dona l'enhorabona a Santiago Abascal "pel seu impressionant treball d’oposició, que ja està donant fruits després de pocs anys!" en un missatge que ha acompanyat d'una foto d'un míting de Vox.

També et pot interessar

stats