L’independentisme es manifesta a Madrid contra el juí del 'Procés'

Torra ha demanat al govern espanyol que "escolte el crit" del sobiranisme

Centenars de persones davant el Palau de Cibeles, seu de l'Ajuntament de Madrid, durant la manifestació
Centenars de persones davant el Palau de Cibeles, seu de l'Ajuntament de Madrid, durant la manifestació / Victor Lerena (EFE).

Milers de persones es manifesten aquest dissabte al centre de Madrid en la mobilització convocada per més de seixanta col·lectius contra el judici del 'Procés' i perquè el dret a decidir "no siga un delicte". La manifestació ha estat encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i bona part del seu govern. .

"Autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir" són els lemes d'aquesta marxa que ha partit d'Atocha i que conclou a la plaça de Cibeles, i a la qual han arribat milers de persones procedents de Catalunya en prop de 500 autocars i una quinzena de trens AVE.

Molts dels participants han acudit a la protesta amb banderes estelades. També urnes transparents i cartells, la majoria amb lemes en català, amb missatge com "Som republica, Repub of Catalonia", "No hi ha justícia" i "Llibertat presos i exiliats polítics".

Segons els organitzadors, també s'han desplaçat des de Galícia, Castella i Lleó, Andalusia, Euskadi i Astúries nombroses persones que integren els més de seixanta col·lectius socials, organitzacions del 15-M i entitats republicanes que, a més de l'ANC i Òmniun Cultural, han convocat la protesta, en ple judici als líders encausats per l'1-O.

Des de la manifestació, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, li ha demanat a Espanya que escolte "els crits de la llibertat" i que aprofite la manifestació d'aquest dissabte per a preguntar-se "en què ha fallat perquè tanta gent estiga apel·lant el dret de l'autodeterminació". A més de Torra estan presents altres membres del seu govern, com la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i la titular de Cultura i pròxima número dos de la llista de JxCat al Congrés en les eleccions generals del 28-A, Laura Borràs.

També et pot interessar

stats