Ábalos: “La realitat a Catalunya evidencia la impossibilitat que hi havia de formar govern a Espanya”

El ministre de Foment en funcions assegura que l’AP-7 deixarà de tindre peatges.

José Luis Ábalos en 'Les notícies del matí'
José Luis Ábalos en 'Les notícies del matí'

No hi va haver cap resposta que garantira un govern estable. És la tesi que ha mantingut el PSOE durant tot aquest temps per a defendre una nova convocatòria electoral, i el ministre de Foment en funcions i secretari d'organització del partit, José Luis Ábalos, ho ha reiterat en una entrevista en Les notícies del matí. Una postura que, al seu parer, s’ha confirmat amb la situació que es viu a hores d’ara al territori espanyol.

“La realitat a Catalunya evidencia la impossibilitat que hi havia de formar govern a Espanya”, ha assenyalat i ha afegit que la formació socialista “volia un govern”. “Ningú es juga una victòria per a traure uns vots més, que tampoc garantien un canvi de la situació”. I ha reiterat que es va optar per noves eleccions perquè “hi va haver un bloqueig”. “Hauríem entrat en una crisi a la primera; la posició de Podem amb Catalunya és molt diferent”.

Sobre aquesta qüestió, ha convidat l’independentisme català a “reflexionar” sobre el seu lideratge, així com sobre noves formes de desencallar la situació. “El procés és una estratègia fallida i el ressentiment al carrer és el resultat de la frustració d’haver anat per un camí intransitable”, ha assegurat. En aquest sentit, Ábalos ha demanat al president català Quim Torra que rebutge sense condicions de la violència i se centre en “com es restableix la convivència a Catalunya i es recupera la legalitat”.

L’AP-7 gratuïta i impuls de la reforma del finançament

José Luis Ábalos ha assenyalat que l’AP-7 serà gratuïta quan n’arribe el venciment i ha afegit que, si el PSOE guanya les eleccions, s’abordarà la reforma del sistema de finançament en el primer any perquè estiga tancat abans que acabe la legislatura. Pel que fa a l’exhumació de les restes de Franco, Ábalos ha assegurat que “es tracta de complir un acord, no hi ha motius electorals”.

També et pot interessar

stats