Marta Pascal deixarà l’escó al Senat però seguirà vinculada al PDeCAT

La política catalana critica que l’“exercici de pluralitat” que ha fet en els últims mesos s’ha vist “com una dissidència interna”.

Marta Pascal, en una imatge d’arxiu
Marta Pascal, en una imatge d’arxiu

La senadora de JxCat Marta Pascal ha anunciat que deixarà l’escó al Senat després del pròxim ple, encara que no es planteja desvincular-se del partit. En una entrevista en TV3, Pascal ha dit que no pot continuar “posant veu” al grup després que les seues discrepàncies i ha criticat que l’“exercici de pluralitat” que ha fet en els últims mesos “ha sigut vist com una dissidència interna”.

Pascal ha remarcat que pren aquesta decisió per voluntat pròpia i després de les converses que ha mantingut amb representants del partit. Preguntada per si aquesta renúncia com a senadora implica també la seua desvinculació del PDeCAT, Pascal ha contestat: “No ho tinc sobre la taula i m’agradaria no haver de fer-ho”.

Sobre el debat de futur en el PDeCAT, ha assenyalat que el partit ha d’exercir lideratge i centralitat política “i de cap manera ha de dissoldre’s”. “Una opció és anar amb la política de la confrontació, del bloqueig institucional, del simbolisme, o anar de braç de gent que crega que la política és prendre decisions i solucionar”, ha manifestat.

També et pot interessar

stats