Tensió i càrregues en la protesta dels Comités de Defensa de la República

Almenys tres persones detingudes i 44 ateses pels serveis d'emergències.

Milers de manifestants s’han concentrat davant de la prefectura de policia de la Via Laietana de Barcelona

En finalitzar la manifestació convocada per a aquest diumenge en contra de la sentència del procés a Barcelona, milers de manifestants (10.000 segons la Guàrdia Urbana) s’han concentrat davant de la prefectura de policia de la Via Laietana de la ciutat, on es troba un fort dispositiu policial.

Els convocants d’aquesta protesta, els Comités de Defensa de la República (CDR), han fet una crida als assistents per a portar pilotes de goma amb la intenció de retornar les que va llançar la Policia en els aldarulls durant les manifestacions després de conéixer la sentència.

Després d'una setmana sense incidents a Barcelona, aquesta nit s'han produït alguns moments de tensió, càrregues policials i corredisses. El balanç provisional és d'almenys tres persones detingudes i una quinzena de ferides. 

Els sanitaris han atés 44 persones, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Mossos han informat que 5 agents estan ferits. 

La Via Laietana de Barcelona és un punt en què s’han produït greus disturbis durant els últims dies de protestes i manifestacions a Barcelona. 

Els Mossos d'Esquadra han advertit a través del seu compte de Twitter que "per seguretat no s'acoste ningú a les immediacions de plaça Catalunya" a causa de les "barricades i de les fogueres en diversos punts de la ciutat".

També et pot interessar

stats