Miquel Iceta, candidat del PSOE a la presidència del Senat

Els partits independentistes obliguen a ajornar la designació a la setmana que ve.

VÍDEO | Miquel Iceta, candidat del PSOE a la presidència del Senat

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, serà el candidat del Partit Socialista a la presidència el Senat, que es constitueix el pròxim 21 de maig.   

Iceta, que actualment no és senador, haurà de ser abans designat senador autonòmic pel Parlament de Catalunya després de la renúncia de José Montilla.

De fet, aquest dimecres Montilla ha renunciat al seu escó com a senador de designació autonòmica per a deixar pas a Iceta.

Després de registrar la renúncia al Parlament de Catalunya, l’expresident català, que era senador des de 2011, ha publicat un comunicat en el qual ha assegurat que el nomenament d’Iceta com a president del Senat és una “bona notícia” i una mostra del “compromís” i “l’aposta pel diàleg” dels socialistes de tot l’Estat.

Els independentistes ajornen la designació. 

JxCat, ERC i la CUP han forçat que la designació d'Iceta no seguisca el procediment d'urgència que culminaria aquest dijous. Així s'haurà de votar en un ple específic, que la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya ha fixat per al dimecres 15 de maig.

Fonts parlamentàries han explicat que la resta de grups, PSC, Ciutadans, PP i Catalunya En Comú Podem, estaven d'acord a agilitar els tràmits perquè el nomenament d'Iceta es poguera votar aquest mateix dijous. D'aquesta manera, s'hauria impedit la convocatòria d'un ple durant la campanya de les eleccions municipals i europees.

ERC votarà en contra de la designació d’Iceta com a senador

El portaveu parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha anunciat que el seu grup votarà en contra de la designació d’Iceta com a senador autonòmic. Des de la formació critiquen que els socialistes no els han contactat per a negociar el seu suport i que han conegut la notícia pels mitjans.

El portaveu dels republicans ha defensat que, abans de portar a votació el nomenament, el PSC s’hauria d’haver-se assegurat els suports dels diferents grups i ha suggerit que, si no s’ha dirigit a ERC, és perquè ja té l’aval d’altres formacions com Ciutadans.

El PSOE disposa de majoria absoluta a la cambra alta, per la qual cosa l'elecció d'Iceta està assegurada.

També et pot interessar

stats