Miró nega irregularitats en la Fundació Jaume II el Just

L’exconsellera de Cultura i Esport ha defés que en la institució es va actuar amb "màxima transparència i rigor".

VÍDEO | Miró nega irregularitats en la Fundació Jaume II el Just

L’exconsellera de Cultura i Esport, Trinidad Miró, ha defés que totes les factures pagades per la Fundació Jaume II el Just "van ser tasques realitzades", que si hi haguera hagut irregularitats ella hauria sigut "la primera a denunciar-les" i que va destituir el gerent, Vicente  Burgos, perquè "no era de la seua confiança".

Miró s'ha manifestat així aquest dilluns en la seua compareixença en la comissió d'investigació de les Corts sobre l’operació Taula, derivada del cas Imelsa, en el qual els tribunals investiguen el presumpte tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions públiques, entre les quals hi havia la citada fundació.

Preguntada sobre si va haver-hi irregularitats en la Fundació, l'origen del seu deute o per què va indemnitzar Burgos amb una xifra "alta" que no li corresponia, ha dit desconéixer moltes qüestions perquè com a consellera "no estava en aquestes coses" i ha argumentat que no és jurista sinó professora de dansa i firmava el que li posaven davant "quan ja tenia la benedicció"  de qui corresponia.

Ha explicat que quan va arribar a la Conselleria en 2007, amb “instruccions  d’austeritat" del llavors president de la Generalitat,  Francisco  Camps, va decidir destituir Burgos perquè "no era" de la seua confiança i perquè "volia una gestió diferent" per a poder "fer front" al deute.

"Com? A través d'una persona de la meua confiança que sabia que ho anava a sanejar", ha dit per a argumentar que va fitxar Anabel Trujillo com a administradora "sense poders ni el sou d'alt càrrec" que tenia Burgos.

Miró ha assegurat que quan Trujillo es va fer càrrec de l'administració va comprovar "factura a factura" i li consta perquè li va transmetre que "tot allò que es va pagar van ser tasques realitzades", una altra cosa és que es puga pensar "si hi havia balafiament", ha dit.

Sobre la indemnització de 61.000 euros a Burgos per tres anys de treball, que segons s'ha posat de manifest en la comissió era "onze vegades superior" al que corresponia, ha defés que "tenia un sou d'alta direcció i havia de ser proporcional" i que ell demanava "barbaritats" encara que sense detallar quant.

"Entenc que una comissió d'investigació està per a veure si hi ha irregularitats però jo no n'he vist cap", ha afegit i ha dit no compartir les opinions dels diputats que pensen que la fundació "era opaca" perquè hi havia, al seu judici, "transparència total i absoluta".

També et pot interessar

stats