• Mollà exigeix que l’acord amb el Mercosur incloga els mateixos controls fitosanitaris per a tots

    Notícies Política | 08/07/2019 17:48
    À Punt NTC

    A Madrid, aquest matí s’ha celebrat la reunió del Consell Consultiu de Política Agrícola amb l’acord amb el Mercosur damunt la taula. La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha assistit a aquesta reunió presidida pel ministre d’Agricultura en funcions, Luis Planas. La reunió celebrada tenia com a objectiu fixar una postura comuna entre les comunitats autònomes i el govern central, un consens que defensarà el ministre d’Agricultura la setmana que ve a Brussel·les

    Mollà ha exigit que en cas de ratificar-se aquest acord entre la Unió Europea i el Mercosur es garantisca la protecció dels productes valencians com ara l’arròs i els cítrics ja que l’Argentina és un gran productor de llima i el Brasil de suc de taronja.

    La consellera d’Agricultura ha remarcat que els agricultors valencians ofereixen productes d’alta qualitat que passen uns controls fitosanitaris molt exhaustius, i per això ha demanat que en cas d’incorporar-se aquests nous quatre països al mercat europeu haurien de passar els mateixos controls. Mollà creu que el govern central hauria de mantindre una posició ferma i en cas que d’ací a la ratificació no hi haguera marge per a introduir aquestes modificacions en el preacord, Espanya no hauria de donar-hi suport.