Oltra: "Els valencians i les valencianes no deixem ningú a la deriva de la Mediterrània"

Amb el rescat de nombrosos xiquets no acompanyats de l'Aquarius, la vicepresidenta ha animat les famílies perquè es presenten al programa “Acollir és créixer”.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant l'entrevista aquest matí
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant l'entrevista aquest matí

Qüestionada sobre la resposta ciutadana amb l'arribada de 630 migrants a bord del vaixell Aquarius el passat 17 de juny, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que els valencians i les valencianes "no deixem ningú a la deriva de la Mediterrània".

Durant el programa de la ràdio d’À Punt, Les Notícies del Matí, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet un balanç del dispositiu d'acollida desplegat en la costa valenciana. "En aquest moment, totes les persones tenen una destinació d'acollida, o bé han sigut derivades a altres comunitats autònomes, o bé a França", ha resumit Oltra.

Sobre les acusacions a l'efecte crida que aquesta situació podria provocar, la vicepresidenta del Consell ha recordat que el que hi ha és "un efecte eixida de la gent que vol fugir de l'horror. Tenim l'obligació moral i legal d'acollir aquestes persones", ha manifestat, i ha confirmat que es tracta de persones que fugen de guerres, violacions i persecucions, com és el cas de nombroses dones nigerianes segrestades pel grup terrorista Boko Haram.

Mentre es tramiten les peticions d'asil, l'administració ha engegat nombrosos programes d'integració i alfabetització. També, en paraules de la vicepresidenta, és necessari desenvolupar de manera paral·lela una política internacional "en la qual s'estabilitze aquests països i s'acabe amb la pobresa".

“Acollir és créixer”

43 dies després de l'arribada de les embarcacions, Oltra ha valorat la solidaritat del poble valencià i dels 900 voluntaris que es presentaren per a traduir, així com de l'equip de sanitaris, lletrats i les nombroses empreses que donaren aliments i material necessari. "Tot això mostra una societat hospitalària i oberta", ha manifestat.

D'altra banda, amb el rescat de nombrosos xiquets no acompanyats a bord de l'Aquarius, la Generalitat Valenciana ha llançat de nou la campanya “Millor en família. Acollir és créixer”. "Estem animant les famílies perquè acullen", ha dit, a més de remarcar que molts dels menors han sigut esclavitzats i torturats, i que viure en família és la millor recuperació després de patir aquests traumes.

També et pot interessar

stats