Morera es presentarà a les primàries de Compromís

El president de les Corts ha anunciat en Twitter que vol formar part de la llista autonòmica, però no per a liderar-la.

El president de les Corts ha anunciat en Twitter que vol formar part de la llista autonòmica de Compromís
El president de les Corts ha anunciat en Twitter que vol formar part de la llista autonòmica de Compromís

El president de les Corts, Enric Morera, ha anunciat aquest dimarts a través de Twitter la seua intenció de concórrer a les primàries de Compromís per a formar part de la llista autonòmica, tot i que no per a liderar-la, amb l'objectiu "d'ajudar i consolidar el govern del Botànic i assumir reptes nous".

Així ho ha assegurat el també president del Bloc en les xarxes socials:

Mentre Compromís enllesteix el reglament que regirà la celebració de les primàries, Morera ha fet pública la seua voluntat de format part d'aquesta llista. Morera ha sigut diputat autonòmic des del 2007 i el 2015 ja va ser el número dos per la demarcació de València, per darrere de Mónica Oltra, aspirant a la presidència de la Generalitat. L'Acord del Botànic el va situar aquell mateix any com a president de les Corts.

Morera aspira a tindre “un paper més executiu”

Després del seu anunci, el president de les Corts, Enric Morera, ha manifestat que li “agradaria tindre un paper més executiu” la pròxima legislatura. Morera ha reconegut que, després de la seua experiència parlamentària, té ganes de “posar les mans dins del fang per a millorar l’acció de govern”.

Morera ha aclarit que es presenta “per a anar en la llista” i ha avançat que “podria ser el número dos” en la candidatura. D’aquesta manera no disputaria a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ser cap de llista.

A més, el president de les Corts a manifestat que pretén “col·laborar per a enfortir el canvi”. L’objectiu és, segons Morera, impulsar des de l’acció de govern o la responsabilitat que li corresponga “el valencianisme polític”, com a antídot contra els que volen una regressió en l’autogovern”.

Oltra destaca que Morera és “peça fonamental en Compromís”

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha manifestat que Morera és una “peça fonamental” de Compromís i li ha desitjat “molta sort” en les primàries. Són declaracions que ha fet després que el president de les Corts, Enric Morera, haja anunciat la intenció de presentar-se a les primàries de la coalició per a formar part de la seua candidatura en les eleccions autonòmiques del maig.

Segons ha indicat Oltra, Morera és una persona que “ha sigut fonamental” en el procés de naixement i creixement de Compromís i en la consolidació de les polítiques de rescatar persones. La vicepresidenta ha reconegut que es tracta de “un company entranyable” i li ha desitjat “molta sort”.

També et pot interessar

stats